Cursussen op locatie


Wil jij een leuke activiteit bij jou op stal organiseren. Onze beginnerscursussen in het boogschieten te paard zijn laagdrempelig, leerzaam en gewoon heel erg leuk! Het enige wat je nodig hebt, is een veilige plek om te schieten en voldoende deelnemers. Lees hier meer informatie over hoe zo'n beginnerscursus eruit ziet!

 


Wat gaan we doen?

Tijdens een beginnerscursus boogschieten te paard, maken de deelnemers kennis met de sport. Dit doen we in ongeveer vier uur tijd. We starten met beide voeten stevig op de grond in een boogschietles zonder het paard. Jullie leren de basis van onze techniek en het belang van veiligheid. We sluiten af met een wedstrijd en natuurlijk valt er iets te winnen. 
Daarna gaan we de paarden zadelen en kennis laten maken met ons materiaal. Hoe lang dit onderdeel doet, hangt heel erg af van de samenstelling. We kijken wat iedere combinatie nodig heeft. Als deze introductie voorspoedig verloopt, zullen we de eerste pijlen vanuit het zadel schieten. Uiteraard krijg je hier begeleiding bij van onze trainer! 

Kan mijn paard dit?

Dit is denk ik de meest gestelde vraag aan ons en het eerlijke antwoord is: "ik weet het niet". Iedere combinatie is uniek en wij kennen jullie natuurlijk niet persoonlijk. Garanderen dat je paard het leuk vindt, dat kunnen we helaas niet, maar misschien stelt dit je gerust. Kessen - Moving Mounted Archery geeft al beginnerscursussen sinds 2017. Sindsdien hebben wij 250 nieuwe paarden geïntroduceerd aan de sport. Hiervan zijn er drie paarden geweest die liever iets anders hadden gedaan. Dit betekent dat slechts 1,2% van alle deelnemende combinaties niet hebben kunnen boogschieten te paard. We begeleiden je van het begin tot eind, blijven overleggen met jou en zorgen dat jullie wijzer weg gaan dan jullie kwamen.

Praktische informatie

Een beginnerscursus op jouw locatie kost €350 per dagdeel, exclusief reiskosten. Om iedereen voldoende aandacht te geven en goed toezicht te kunnen houden op veiligheid, hebben we een maximum van zes deelnemers gesteld per dagdeel. Weekendkampen zijn ook een optie. 
We kunnen uitsluiten een beginnerscursus geven als de locatie aan onze veiligheidsvoorwaarden voldoet. Dit wil zeggen dat wij niet richting openbare wandel/fietspaden, vee, paddocks, spiegels en dergelijke schieten. Twijfel je? Laat je door ons adviseren! Mensen die alleen te voet willen schieten of foto's willen maken zijn ook van harte welkom. Stem dit wel af met de trainer in het kader van veiligheid. We willen geen gaatjes in camera's, natuurlijk :) 


WOUBRUGGE // BLARICUM // BODEGRAVEN // CASTRICUM // VELSERBROEK // ZWIJNDRECHT
MONICKENDAM // 
ZWEELOO // MONICKENDAM // AMSTERDAM // HERSELT (BE) // LAARNE (BE) // PUTTE (BE)


Ben jij klaar voor een cursus boogschieten te paard? Neem dan contact met ons op!