Trainingen met eigen paard

Niets is leuker dan boogschieten met je eigen paard! We geven clinics op locatie (voor meer informatie, klik hier), maar het is natuurlijk minstens zo leuk om jou en jouw paard hier te ontvangen. We maken hem dan samen klaar voor het boogschieten te paard en alles dat volgt!Faciliteiten

120 meter track (met verlichting)

Paddocks of boxen

Buitenbak (met verlichting)

BoogschietbaanHoe introduceren wij mijn paard aan het boogschieten te paard

Eerst krijg jij zelf natuurlijk een boogschietles. Je leert pijlen vasthouden, deze veilig weg te schieten en natuurlijk de basis schiethouding. Daarnaast worden de veiligheidsregels uitgelegd. Heb je het schieten een beetje onder de knie? Dan gaan we door naar jouw paard. 

 

Samen met de trainer, laat jij je paard wennen aan de pijl en boog. Het begint met snuffelen, luisteren en aaien. Daarna gaan we aan de slag met het geluid en de bewegingen. Sommige paarden gaan hier fluitend doorheen, anderen hebben net iets meer tijd nodig. De trainer stemt met jou af wat de beste manier is om jouw paard zo prettig en veilig mogelijk te laten wennen. 

De eerste les met jouw eigen paard, beschouwen we echt als een introductie. Is je paard gewend? Dan kan je aansluiten bij groepslessen of eventueel privélessen boeken. De prijzen van deze lessen, vind je hier.

 

De meeste paarden vinden het boogschieten te paard een super leuke sport om te doen. Ben jij klaar om aan de slag te gaan met jouw paardenvriend? Klik dan hier om een afspraak te maken!