Privélessen

Boogschieten te paard is niet 'zomaar' een pijl schieten vanaf een paardenrug. Wij werken met een gespecialiseerde techniek om snel, actief en doelgericht een pijl te kunnen schieten. In een privéles kan jij je tijd nemen om de basis rustig aan te leren. Je krijgt alle aandacht van onze trainer en de ruimte om jezelf te ontwikkelen.
Alleen is ook maar alleen. Daarom is het eventueel ook mogelijk om er een duo les van te maken.  

In een privéles...

  • ... krijg je anderhalf uur boogschietles;
  • ... krijg je privéaandacht tijdens beide onderdelen; 
  • ... is er geen tijdsdruk; 
  • ... krijg je één uur boogschietles te paard;
  • ... is er ruimte om koffie en thee te drinken;
  • ... is het mogelijk om door te stromen naar de vaste lessen.

De kosten voor een privéles, zijn €55,-

De privéles duurt ongeveer 4 uur

 


Hoe gaat dat dan?

Je begint je les met een boogschietles. In deze les leer je de basis van het boogschieten te paard. Je leert pijlen vasthouden, pijlen op je boog zetten en deze weg te schieten vanuit beweging. Daarna mag je je paard zadelen. Je krijgt een paard toegewezen die bij je past; helaas is daar geen discussie over te voeren. Te paard krijg je de begeleiding om vanuit stap een pijl weg te kunnen schieten. Veel deelnemers krijgen het schieten vanuit stap al snel onder de knie. Om de moeilijkheidsgraad te verhogen, is het mogelijk om met meerdere pijlen de baan in te gaan of te schieten vanuit draf/galop (afhankelijk van je rijvaardigheden). 

En de paarden?

 Onze paarden hebben een speciale training achter de rug. Zij weten precies wat er van hen verwacht wordt in een cursus. Niet elk paard is geschikt om aan een les mee te doen. Sommige paarden vinden het belangrijk om veel tempo te maken; dat is niet prettig als je de basis nog aan het leren bent. Daarom zoeken wij altijd een paard dat bij je past.

Gypsy (manege)
13 seconden op 90 meter

Bon-Ami (KMMA)

10 seconden op 90 meter

Bruno (KMMA)

14 seconden op 90 meter

Otto (manege)

alleen stap


John (manege)

11 seconden op 90 meter

Hagrid (manege)

12 seconden op 90 meter

Sam (KMMA)

12 seconden op 90 meter

Bravoure (manege)

alleen stap