Paarden

Graag introduceren wij de kudde aan jullie. Sinds 2018 is deze groep langzaam gegroeid.

Wij hebben een diverse groep, zodat er uiteindelijk voor ieder wat wils is! Bruno

Bruno is onze Irish Cob van 11 jaar oud. Hij is de eerste die zich officieel een lid van het KMMA-team mocht noemen. Bruno is een echte knuffelkont en super braaf tijdens de beginnerscursus! Op zijn goede dagen is hij een heerlijk leerpaard, maar soms is het ook een boefje. Bruno is de enige heer in de KMMA-kudde en dat vindt hij wel prima zo. Als de paarden met z'n allen op het land staan, is hij de grote baas. 

 

Ras: Irish Cob

Leeftijd: 11 jaar

Schofthoogte:  159

Kleur: bruin (stekelharig)


Bon Ami

Een echte merrie, dat is Bon Ami. Deze dame is een KWPN-er van 14 jaar en als tweede paard het KMMA-team komen versterken. Bon Ami heeft al heel veel meegemaakt sinds ze bij ons is. Ze had last van een flinke maagzweer, gevoelige hoeven en een tempo waar je u tegen zei. Ondertussen gaat ze een stuk beter en is ze zelfs op neckrope te rijden! Bon Ami is voor de gevorderde ruiter, maar doet het ook heel goed bij beginnerslessen aan de longe!

 

Ras: KWPN

Leeftijd: 14 jaar

Schofthoogte: 167

Kleur: donkerbruin


Mara

Mara is als laatste toegevoegd aan het KMMA-team. Haar volledige naam luid Amourosemente Xiomara. Mara is een kruising PRExArabier en heeft als veepaard in Spanje gewoond. Sinds oktober 2019 staat ze bij ons. Ze snapte niet zo veel van wat wij van haar vroegen, maar ondertussen gaat dat steeds beter. Ze lijkt nog het beste te lopen op neckrope! In juni 2020 heeft ze haar eerste privéles gedaan. Ondanks dat ze alleen gestapt hebben, ging het super goed en zijn we ervan overtuigd dat ze een fantastisch paardje is tijdens beginnersclinics. Mara is een vriendelijke dame, maar laat een ander paard niet bij haar hooinetje komen! Bruno vindt ze nog wel een beetje spannend, maar met zijn charmes komt ze daar vast wel overheen!

 

Ras: PRExArabier

Leeftijd: 11 jaar

Schofthoogte: 158

Kleur: wit

 

 


Elize

Elize is een Murgese kruising uit België. Hoewel ze als eerste in de kudde kwam, is ze geen onderdeel van het KMMA-team. Elize is onbeleerd bij ons gekomen en een privé paard van trainer Yssette. Elize is een rustige merrie, die duidelijke taal spreekt. Halverwege het beleren bleek deze dame drachtig te zijn, waardoor de training is stilgezet. 31 maart 2019 is ze bevallen van een rood merrie veulen. Ondertussen is de training weer rustig opgepakt en dat gaat hartstikke goed! Het doel is dat ze met Yssette uiteindelijk wedstrijden gaat rijden.

 

Ras: Murgese (kruising)

Leeftijd: 6 jaar

Schofthoogte: 1.68

Kleur: zwart


Amelia

Amelia is de jongste telg van de kudde. Geboren 31 maart 2019, heeft ze net haar eerste levensjaar erop zitten. Wie haar vader is is onbekend, maar het moet een grote kerel zijn geweest. Amelia is ondertussen net zo groot als ome Bruno, met een Full halster en dikke billen. Dat Amelia een dame is met een mening, moge duidelijk zijn. Ze laat maar wat graag merken wanneer ze het ergens niet mee eens is. Gelukkig leert ome Bruno haar wat regels en.. helaas wat handige trucks.. Amelia mag in alle rust opgroeien, voor we met haar aan de slag gaan.

 

Ras: onbekend

Leeftijd: 1 jaar

Schofthoogte: verandert met de dag

Kleur: roodbruinDe manegepaarden waarmee het allemaal begon

KMMA is begonnen met een handjevol manegepaarden van Stichting Manege het Molenpaardje. Deze paarden hebben trouwe dienst gedaan in de eerste paar jaren, maar zijn door leeftijd en eigen paarden nu met pensioen. De meeste paarden zijn met ons mee geweest naar onder andere het Archeon en Horse&Outdoor. Wij zijn ze erg dankbaar, want zonder deze paarden hadden we nooit zo ver kunnen komen!

Gypsy (R.I.P.  24-06-2020)

John (met pensioen)


Otto (R.I.P. ) 08-04-2020)

Hagrid, alleen voor gevorderdenIn Memoriam

Sam

In november 2018 is Sam bij onze kudde gekomen. Sam was een kruising FriesxAndalusiër en dat was ook wel te zien. Deze grote reus wist soms niet goed wat hij met zijn lange lijf aan moest. Hij had een zware tijd achter de rug waar hij van eigenaar tot eigenaar, handelaar tot handelaar en via een manege bij ons is gekomen. Sam vond contact heel moeilijk, maar leerde steeds meer. Hij heeft een paar keer meegedaan tijdens lessen en clinics en deed dat in stap prima. Helaas kreeg hij in korte tijd twee hersenbloedingen en veranderde het woord training naar revalidatie en later naar lijdensweg. In september 2019 hebben wij afscheid van hem genomen. In de tijd dat hij bij ons is geweest hebben wij veel geleerd van deze witte reus.