Boogschieten te paard op jouw locatie


Niet ieder paard gaat graag op transport (zeker niet om spannende dingen te leren). Gelukkig hoeft dat geen probleem te zijn: wij geven met liefde een cursus boogschieten te paard bij jou op locatie. Het enige wat je nodig hebt is een veilige plek om te kunnen schieten, toestemming van de staleigenaar om überhaupt te mogen schieten en minstens drie anderen die graag zouden meedoen! 

 

Hier vind je enkele veel gestelde vragen over beginnerscursussen op locatie. Zit jouw vraag er niet tussen? Geen zorgen! Neem contact met ons op!


Hoeveel deelnemers kunnen er maximaal meedoen op een dag?

Wij kunnen als team twee cursussen op een dag geven. In één groep kunnen wij zes deelnemers kwijt. Dit hangt af van de agenda van de stal, hoeveel ruimte er beschikbaar is en hoeveel belangstelling er is! Heel af en toe willen wij nog wel eens afwijken van deze getallen, maar alleen in overleg!

Welke paarden zijn geschikt voor deze cursus boogschieten te paard?

Wij zijn zeer tolerant qua paardenrassen; elk formaat en elk niveau mag meedoen! We gaan er vanuit dat de eigenaar zijn of haar paard goed kent en weet wat haalbaar is. Wil je graag van te voren wat oefenen? Kijk dan eens wat je paard doet als je de teugels wat losser laat, werk aan het behouden van constant tempo of kijk wat je paard doet met stemcommando's. Ga niet zelf aan de slag met pijl en boog! Het is belangrijk dat de eerste introductie veilig en comfortabel verloopt. Eerste indrukken bepalen je toekomst in de paardensport!

Wat gaan we eigenlijk doen?

Boogschieten te paard :)

 

Grapje, natuurlijk. Een cursus duurt ongeveer vier uur (afhankelijk van hoeveel combinaties er meedoen). Dit betekent gelukkig niet dat jij en je paard vier uur lang aan het werk zijn. Je eerste kennismaking met het boogschieten te paard gebeurd met twee voeten op de grond. We begeleiden het hele proces: van de eerste veiligheidsregels tot het zelfstandig schieten van de pijlen. Hier staat geen vaste tijd voor, maar we zien dat blanco studenten gemiddeld tussen de 60 en 90 minuten nodig hebben om een fijne (en veilige) basis te creëren voor op het paard. Vaak gooien we er ook nog een wedstrijdje in! Na het boogschieten mag je je paard gaan zadelen en laten we hem/haar wennen aan de pijl en boog. Hier maken we graag gebruik van verschillende grondwerktechnieken. Het paard mag even ruiken en voelen aan de pijl en boog. We laten hem/haar kennismaken met het geluid en met de bewegingen die erbij komt kijken. Eigenlijk vinden de meeste paarden dit super leuk om te doen en wennen zij snel. Toch kunnen wij geen 100% garantie geven dat je paard dit een goed idee vindt. Samen kijken wij wat haalbaar is voor jullie als combinatie. Wanneer je paard gewend is aan de pijl en boog, gaan we aan de slag. De eerste pijlen die je schiet, zijn niet voor jezelf, maar voor het paard. Of dit vanuit stilstand of direct in stap gebeurd, ligt aan wat jouw paard het prettigst vindt. Vindt hij/zij het goed dat je pijlen gaat schieten? Dan gaan we verder met jouw eigen vaardigheden. De inhoud van de les hangt af van wat jij meebrengt in het zadel, wat jouw paard ervan vindt en hoe de rest van de groep het doet. 

Wat is een veilige schietplek?

Wij vinden het prettig om een boogschietles te kunnen geven zonder dat wij richting vee, wandelaars, paddocks, stallen, snelwegen of fietspaden schieten. Twijfel je? Je kunt het altijd even bij ons checken!

Wat kost het?

Voor één cursus vragen wij €350 exclusief reiskosten (€0,21 per km). We komen met drie personen en nemen alle materialen mee (pijlen, bogen, materiaal om de baan op te zetten, targets, prijsjes, ect.).

Zijn fotograven welkom?

Maar natuurlijk! Graag zelfs! Vraag wel even aan de trainer waar je het beste kunt staan voor goede foto's!


WOUBRUGGE // BLARICUM // BODEGRAVEN // CASTRICUM // VELSERBROEK // ZWIJNDRECHT

ZWEELOO // MONICKENDAM // AMSTERDAM // HERSELT (BE) // LAARNE (BE) // PUTTE (BE)


Ben jij klaar voor een cursus boogschieten te paard? Neem dan contact met ons op!