Beginnerscursussen

Boogschieten te paard is niet 'zomaar' een pijl schieten vanaf een paardenrug. Wij werken met een gespecialiseerde techniek om snel, actief en doelgericht een pijl te kunnen schieten. In de beginnerscursus leren wij jou de basis van deze techniek. De cursus is geheel ingericht om jou in ieder geval vanuit stap een pijl te kunnen laten schieten. Pak je het goed op en durf jij meer aan? Dan is galop zeker niet uitgesloten!

 

In een beginnerscursus...

  • ... krijg je twee uur boogschietles;
  • ... zit een luxe lunch inbegrepen; 
  • ... is er geen tijdsdruk; 
  • ... krijg je één uur boogschietles te paard;
  • ... is een fotograaf aanwezig om foto's van je te maken;
  • ... is het mogelijk om door te stromen naar de vaste lessen.

De kosten voor de beginnerscursus, zijn €65,-
Een beginnerscursus duurt een hele dag (09:00 - 16:00)

Dit is inclusief koffie & thee, een luxe lunch en materiaalhuur

 


Hoe gaat dat dan?

Je begint de dag met een boogschietles. In deze les leer je de basis van het boogschieten te paard. Je leert pijlen vasthouden, pijlen op je boog zetten en deze weg te schieten vanuit beweging. Na de lunch mag je schieten vanaf het paard. Je krijgt een paard toegewezen die bij je past; helaas is daar geen discussie over te voeren. Te paard krijg je de begeleiding om vanuit stap een pijl weg te kunnen schieten. Veel deelnemers krijgen het schieten vanuit stap al snel onder de knie. Om de moeilijkheidsgraad te verhogen, is het mogelijk om met meerdere pijlen de baan in te gaan of te schieten vanuit draf/galop (afhankelijk van je rijvaardigheden). 

En de paarden?

 Onze paarden hebben een speciale training achter de rug. Zij weten precies wat er van hen verwacht wordt in een cursus. Niet elk paard is geschikt om aan een beginnerscursus mee te doen. Sommige paarden vinden het belangrijk om veel tempo te maken; dat is niet prettig als je de basis nog aan het leren bent. Daarom zoeken wij altijd een paard dat bij je past.

Gypsy (manege)
13 seconden op 90 meter

Bon-Ami (KMMA)

10 seconden op 90 meter

Bruno (KMMA)

14 seconden op 90 meter

Otto (manege)

alleen stap


John (manege)

11 seconden op 90 meter

Hagrid (manege)

12 seconden op 90 meter

Sam (KMMA)

12 seconden op 90 meter

Bravoure (manege)

alleen stap