Beginnerscursussen boogschieten te paard

In één dag leren boogschieten te paard? Het klinkt misschien onmogelijk, maar het kan echt. In deze beginnerscursus leer je namelijk de basis van onze bijzondere sport. Je leert boogschieten volgens een speciale techniek en mag dit later uitproberen op één van onze paarden. 

Spoiler alert: je bent sowieso in staat om vanaf een bewegend paard een pijltje te kunnen schieten.

De kosten voor een beginnerscursus zijn €65,- per persoon.


Wat ga je doen? 

Boogschutters te paard gebruiken een speciale techniek om snel veel pijlen weg te kunnen schieten. In het eerste onderdeel van de beginnerscursus leer jij de basis van deze techniek. Hier komen de volgende dingen aan bod:

  • Drie pijlen vasthouden in je booghand
  • De basis boogschiethouding van de schutter
  • In beweging en/of verschillende posities pijlen schieten

Wanneer je de techniek een beetje eigen hebt gemaakt, nemen wij even pauze. De trainer neemt dan een moment om je te vertellen over de sport. Na de pauze mogen de paarden gezadeld worden en mag jij oefenen te paard. Onder begeleiding van de trainer, leer jij vaardig de pijlen schieten vanaf een bewegend paard. Hierbij begin jij natuurlijk in stap. Schieten vanuit galop kan alleen met toestemming van de trainer! 

Tijdens de beginnerscursus is altijd een fotografe aanwezig. De foto's die zij maakt, worden achteraf naar je toegestuurd (hier zijn geen kosten aan verbonden.

 

Aan het eind van de beginnerscursus, horen wij graag hoe jij het hebt ervaren. Daarnaast is het mogelijk om jezelf in te schrijven in het lesregister van KMMA. Tijdens deze lessen gaat de trainer nog dieper in op de techniek en helpt zij jou ontwikkelen tot een echte boogschutter te paard!

 

 

 

De kosten voor deze beginnerscursus zijn

€65,-